Vår mat

Omsorg om måltiden har sedan starten 1995 varit en rödtråd hos oss. Vi lägger stor vikt vid att våra råvaror ska hålla hög kvalité och hanteras på ett omsorgsfullt och strikt hygieniskt sätt. Vi strävar efter att minska onödiga tillsatser i maten, minska mängden salt och tillaga maten på ett sätt som reducerar användandet av fett. Därför kan vi rakryggat redovisa tydliga innehållsförteckningar och försvara varje tillsats.

Det var också vår omsorg om måltiden som gjorde att vi redan 2002 blev rökfria (fyra år innan lagstiftningen) samt att vi tog fram allergideklarationen redan 2008 (sju år innan lagstiftningen)!

Klicka här för att ta en titt i vår allergideklaration om du är allergiker eller rent av bara nyfiken:

Är du nyfiken på näringsvärdet på din favoriträtt? Klicka då här!:

Hos oss står det öppna köket i centrum och möjliggör för dig att se hur din beställning tillagas från färsk råvara till färdig maträtt. I vår meny hittar du allt ifrån klassiska Grekiska rätter som souvlaki, gyros och moussaka till grillade köttbitar av yppersta kvalitet samt en hel del Grekiska delikatesser som är perfekta att dela på som förrätter. Tillsammans med detta serverar våra restauranger med utskänkningstillstånd den mytomspunna ölen Mythos! Därtill även Ouzo, Metaxa och en hel del fantastiska viner från Grekland samt medelhavsinspirerade drinkar.

 

På vårt centrala kök i Södertälje säkerställer vi dels att det är samma smak och kvalité i kedjans alla restauranger, dels kvalitetssäkrar våra produkter utifrån ett livsmedelshygieniskt perspektiv, men vi testar också oss fram till nya rätter. Ett kvitto på vårt strikta hygienkrav på oss själva är att vårt centrala kök år 2010 blev nominerad till Sveriges hygiensäkraste matproducent!

 

Catering av mat
Hos oss på Grekiska grill & bar kan du beställa catering till födelsedagar, firmafester, bröllop och andra speciella tillfällen. Vi skräddarsyr ett paket efter just ert behov.
Kontakta din närmaste restaurang för förslag eller huvudkontoret för att komma i kontakt med rätt restaurang.