Om oss

En bit av Medelhavet nära dig sedan 1995

Vår resa började 1995 i Södertälje som en familjeägd restaurang under namnet Grekiska kolgrillsbaren. Ambitionen då och nu är att erbjuda grillad sommarmat året runt. På den tiden kunde vi aldrig ana att konceptet skulle växa som en unik nisch inom branschen och att vi skulle bli en franchisekedja. Tvärtom! Vi fick gå igenom helvetets alla sju portar tills vi lyckades hitta rätt och landa med ett hållbart koncept i slutet av 1990-talet. När vi började få allt fler gäster från närliggande kommuner och ”bekanta” från ingenstans dök upp och frågade om vi kunde lära dem konceptet mognade idén om att göra Grekiska till en franchisekedja år 2002.

Vår affärsidé är att servera fräsch och god grekisk mat med en svensk touch. Maten tillagas i ett öppetkök framför gästen. Tanken är att genom en smakupplevelse väcka nostalgiska semesterminnen från Grekland och övriga Medelhavet till liv, men också genom det öppna köket skapa en förtroenderelation mellan gästen och konceptet. 

Med en mindfulness inställning har vi sedan 2002 utvecklat konceptet utifrån en för oss central grundvärdering: Omtanke! Hur denna omtanke har artikulerats i handling under årens gång kan man läsa nedan under rubriken Gästnytta. 

Idag är vi tjugotal restauranger under namnet Grekiska grill & bar och finns från Östersund i norr till Malmö i söder. Namnbytet kom till 2018 för att vässa strategin för en stark tillväxt. Namnbytet är tydligt, snabbt och enkelt. Lite som vårt signum till fräsch, nyttig och god grekisk vällagad mat. Samtidigt är det ett steg i förberedelserna att möta ökat intresse för Grekiska inom franchise både i och utanför Sverige. Vi är världens fjärde största grekiska restaurangkedja som ännu inte har tagit steget utanför Sverige.

 

Gästnytta

En restaurang som bryr sig!