Nyheter

Tack för ett fantastiskt år!

Skrivet 2023-12-29

När vi summerar 2023 kan vi med stolthet fastställa att Grekiska grill & bar haft ett bra år; vi utökade med inte mindre än sju nya restauranger och höjde vår omsättning i genomsnitt med ca 6% per restaurang. Vi gjorde detta i ett år fylld av utmaningar. Den ekonomiska krisen har inte passerat någon av oss utan påverkan. Allt fler i samhället har fått det tuffare, både enskilda personer och företagare. Exempelvis har vi haft närmare 650 konkurser inom restaurangbranschen, tre gånger fler än 2022 som hittills var värsta året. Det är inte bara vårt unika, välsmakliga och prisvärda koncept som är förklaringen till vår framgång! Utan det stöd och förtroende vi får från våra fantastiska gäster skulle detta inte ha varit möjligt. Tack kära gäster! 

Som ett tack för det förtroende vi har fått från er bestämde vi i början av december för att ge tillbaka genom att skänka 5 000 portioner till behövande. Vi valde att samarbeta med frivilligorganisationen ADFA (A Demand for Action), som har erfarenhet av internationella insatser i katastrofområden, för administration och samorganisation av vårt ge-tillbaka projekt. Vi valde ADFA för att vara säkra på att nå de med störst behov. Med hjälp av ADFA lyckades vi samordna och dela ut ca 4700 portioner i 24 restauranger runt om i landet samt St:a Clara Kyrkan i hjärtat av Stockholm. Tack vare egna volontärer och omfattande kontaktnätverk lyckades ADFA se till att maten nådde till hemlösa, fattiga pensionärer, ukrainska flyktingar m fl. Vi vill därför rikta ett hjärtligt tack till ADFA, dess föreståndare Nuri Kino och de närmare 80 volontärer som hjälpte till att sprida julglädje i dessa svåra tider. Tack!

Vi vill även rikta vår tacksamhet till våra pålitliga leverantörer, Menigo och Carlsberg, för deras bidrag till julinsatsen. Tillsammans skapar vi en stark, långsiktig och hållbar relation.

TIll sist men inte minst ett varmt och stort tack till våra dedikerade franchisetagare och våra fantastiska anställda. Eloge till er för att ni ställde in era egna julfiranden för att sprida glädje till behövande, men också för ert oöverträffade arbete och engagemang under året. Ni är ryggraden i vår framgång och ert hårda arbete har verkligen gjort 2023 till ett minnesvärt år för oss alla. Tillsammans har vi övervunnit utmaningar och skapat positiva förändringar. Vi ser fram emot att fortsätta denna resa med er under de kommande åren och skapa ännu fler minnesvärda stunder tillsammans. 

Tack!

VD Zeki Yalcin & kanslipersonal