Nyheter

Tusentals portioner mat skänks av restaurangkedja på julafton

Skrivet 2023-12-14

Grekiska Grill & Bars restauranger håller öppet på de orter där lokala hjälporganisationer anser att behovet finns och där organisationerna med så kort varsel kan organisera utdelningar av mat. Utöver det kommer ytterligare fem av kedjans restauranger, de i centrala Stockholm, laga och distribuera 1000 portioner till S:ta Clarakyrka som ligger i Stockholm city. Kyrkoledningen ska dela ut maten i samarbete med flera lokala hjälporganisationer i Stockholmstrakten. Det kommer också att följa med en massa lussebullar, pepparkakor, läskande dryck och julgodis. På de andra orterna, där hjälporganisationer som kontaktats och vill att restaurangen ska hålla öppet, kommer krogarna att dela ut påsar, en till varje person, som innehåller allt det.

Frivilligorganisationer i Norrköping, Enköping, Örebro och Södertälje har anslutit sig och kommer att på julafton hämta mat hos Grekiska Grill & Bar som sedan delas ut. Fler organisationer är välkomna att höra av sig.

VD, Zeki Yalcin:

”Idén var från början att hålla några av våra restauranger öppna på julafton. Ingen ska behöva sitta ensam eller gå hungrig den dagen. Vi pratade med hjälporganisationen ADFA, som har erfarenhet av större insatser internationellt. De i sin tur kontaktade lokala frivilligorganisationer här i Sverige och nu har till exempel fem av våra restauranger i Stockholm fått en beställning på 1000 portioner som ska levereras till S:ta Clara kyrka. Det känns mycket bra att få hjälpa behövande.”

Präst och direktor för S:ta Clara kyrka, Hans Bratt Hernberg blev mycket glad när ADFA (A Demand For Action) kontaktade kyrkan och frågade om de ville ha mat till behövande under julafton.

”Vi är jättetacksamma för att vi får ta emot 1000 portioner av Grekiska Grill & Bar till vårt julfirande för hemlösa, ensamma, asylsökande, flyktingar, fattiga pensionärer och barnfamiljer. Vilken otrolig julklapp.”

”Vi är mycket taggade inför detta, vilket verkligen speglar julens sanna mening. Redan nu har vi haft samtal med våra stamgäster som ser fram emot att delta och hjälpa till ”, säger Mousa Eliya, på restaurangen i Enköping.

Grekiska Grill & Bar, tidigare känt som Grekiska Kolgrillsbaren, blev Årets Franchisekedja 2021. Matleverantören Menigo bidrar med livsmedel och Pepsi MAX bidrar med läskande dryck till evenemangen.

Lokala hjälporganisationer kan höra av sig till info@ademandforaction.com För intervjuer och mer information: zeki@grekiska.se eller 070-7406170

Med varm julhälsning!